SETMANA FEMINISTA A l’IES SON FERRER

 

Comença la setmana d’actes per commemorar el dia 8 de març a l’IES Son Ferrer.

Aquest centre, pioner en coeducació  i membre del moviment Feminisme a l’escola, celebra la seva setmana feminista.

Les distintes activitats es duran a terme a partir de demà, dimarts dia 5 ( ja que avui és festiu al centre) i es duran a terme fins dia 7  en què se celebrarà l’acte central que comptarà amb la presència del Conseller d’Educació, Martí March. Dia 8, en motiu de la vaga feminista no es realitzarà cap acte.

S’iniciarà la setmana feminista tot just començar les classes amb el visionat d’un vídeo relacionat amb el feminisme.Dimarts la companyia La lioparda, de teatre trans, representarà una obra de teatre. El mateix dimarts, diferents autoritats de l’Ajuntament de Calvià vendran a l’institut a realitzar un acte de commemoració a les víctimes de la violència masclista com es fa cada primer dimarts de mes a diferents indrets del municipi.

A llarg de la setmana es realitzaran diferents tallers sobre noves masculinitats, educació afectivo-sexual, conductes sexistes…

Dimecres 6, al llarg de tot el mat,í l’IES Son Ferrer organitzarà la Jornada de la Igualtat acollint  270 alumnes d’altres centres de Calvià.

Però l’acte central està previst per al proper dijous 7 de març. L’acte que començarà a les 13h girarà entorn a la figura de Cata Coll, portera titular de la selecció espanyola  de futbol femení sub-17, amb la qual es va proclamar campiona del món i subcampiona del món amb la selecció sub-20. Cata Coll, que assistirà a l’acte, respondrà a les preguntes que l’alumnat li plantegi sobre el seu recorregut com a futbolista d’èxit en un àmbit marcadament masculinitzat. A continuació, i després de llegir un manifest,es farà la versió feminista del ball maorí conegut com a “Haka”, interpretat per alumnat i professorat de Son Ferrer que donarà inici al partidet de futbol mixt, amb Cata Coll com a portera, amb què acabarà la setmana feminista a l’IES Son Ferrer.

PER A MÉS INFORMACIÓ:

Xisca Fornés. Coordinadora de Convivència de l’IES Son Ferrer

 

HAKA 8M a l'IES Son Ferrer

 

Fotos HAKA 8M

 

 


IES Son Ferrer

C/ Còndor, 9
07181 Son Ferrer (Calvià)

Telf: 971.230.470